Hilda
- Foto’s:
- 195
Over mij
Hallo mensen,
Ik ben Hilda, ik ben 20 jaar en wonend in franeker bij mijn ouders. Ik studeer in Leeuwarden en binnen kort ga ik op stage in Ghana.
Ik wil al sinds dat ik 7 jaar oud ben een keer naar Afrika. Ik heb grote interesse in andere culturen en de Afrikaanse cultuur heeft mij altijd het meest geintereseerd.
Ik hoop tijdens mijn stage de cultuur van mijn omgeving daar echt te leren kennen. Ook verwacht ik mezelf tegen te komen wat ik kan meenemen in mij persoonlijk en in mijn beroep.
Over mijn reis
Ik doe de opleiding CUlturele Maatschappelijke Vorming en zit nu in mijn derde studiejaar. Dit is het stagejaar en in het teken van mijn stage ga ik 9 maart voor vier maanden naar Ghana.
Ik ga stage lopen bij de Youth Harvest Foundation in Bolgatanga. Hier ga ik creatieve lessen geven aan jongeren (zoals drama). Het lijkt een beetje op het Nederlandse jongerenwerk. (zie ook www.yhfg.org ) Verder hoop ik Isaac van Meet Africa te kunnen helpen bij het opzetten van ecotoerisme in de omgeving.
De stageplek heb ik gevonden via de organisatie Ontmoet Afrika of Meet Africa. Deze organisatie maakt het voor mensen mogelijk om echt de Afrikaanse cultuur te ervaren. Lees meer op www.ontmoetafrika.nl
Via Ontmoet Afrika heb ik niet alleen een stageplek gevonden maar zij hebben er ook voor gezorgd dat ik vier maanden kan wonen in een traditioneel Ghanees gastgezin.
Kortom: Ik zal een enorm avontuur gaan beleven.
Bezochte landen
Ik heb 2 landen (1%) bezocht: